Ingredienser

  • 175g grovt glutenfritt mel
  • 50g jyttemel
  • 1.5dl fingervarmt vann
  • 0.5dl matolje
  • 25g gjær
  • 0.5ss fiberhusk
  • 3dl kaldt vann

Pizzabunn

  • Gjærbakst
  • Middag

Denne pizzabunnen lager jeg hver uke, og bruker den til å lage to tynne 30cm-pizzaer, men den kan fint brukes til en pizza i langpanne. Kan både bruke grovt og fint mel.

Klikk på listepunktene for å markere som utført.
  • Start med å måle opp og blande mel, deretter putte i saltet.

  • Deretter fyller du opp et målebeger med fingervarmt vann, og smuldrer opp gjæren og blandet det godt sammen. Hvis du bruker tørrgjær blandes dette først i melet.

  • Fyll så et glass med kaldt vann og bland inn fiberhusken. Bland godt til det ikke er igjen noen klumper, og la svele i ca. 10 minutter. Blandingen vil nå ha fått en geleaktig konsistens.
  • Bland det flytende med det tørre og rør godt til deigen har en klissete konsistens. Sett så til heving i ca. 30 minutter.

  • Når deigen er ferdig hevet, ta olje på hendene og legg deigen på det du skal steke på og klem den flat med hendene.

  • Så er det bare å legge på fyllet du ønsker!